Wie ben ik?

 

De-Flierefluit is een zelfstandige onderneming o.l.v. Saskia Verhoek.

 

Op 10 jarige leeftijd ben ik gestart met dwarsfluit spelen. Met veel plezier speelde ik bij harmonievereniging Lekkerkerk o.l.v. G. Fokkema. Na verschillende concoursen en muziekexamens ben ik muziek gaan studeren op het Conservatorium.

Eerst heb ik schoolmuziek gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Dit is een zeer brede muziekopleiding met veel Methodiek en Pedagogiek. Algemene muzieklessen voor alle leeftijden. Hier heb ik veel voordeel van. 

Naast muziek maken heb ik geleerd te arrangeren, dirigeren en methodiek/pedagogiek voor kinderen vanaf 4 jaar.

Vervolgens heb ik fluit gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium bij Nine Slichter en Abbie de Quant. Nog altijd volg ik bijscholing zoals in de zomer van 2013 de fluteseminair in Brugge

bij Aldo Bearten, Peter Verhooyen en Robert Pot.

 

 

Ik heb een brede werkervaring op het gebied van muziek. Naast het zelf musiceren geef ik muziekles  op  basisscholen van groep 1 t/m 8. Tevens heb ik 7 jaar les gegeven op middelbare scholen. Ik heb groepslessen en projecten verzorgd op muziekscholen, kinderkoren gedirigeerd en ik heb inmiddels al weer 18 jaar ervaring in het fluitles geven.

 

Mijn motto bij het spelen en lesgeven is: plezier in muziek.

Naast plezier in het musiceren hou ik ook kwaliteit en vooruitgang in de gaten. In overleg met de leerling stellen we doelen samen.

Dit kan zijn een mooiere toon, een ander technisch aspect of een periode gewoon ontspannen muziek maken.

Tevens is er een mogelijkheid om deel te nemen aan Havabra  muziekexamens.

 

Samenspel is een lesonderdeel dat ik erg belangrijk vind.

Daarom organiseer ik vaak samen speellessen waarin leerlingen samen op hun niveau leren muziek te maken. Als het even kan gebruiken we daarbij ook de piccolo, altfluit en de basfluit.

 

De combinatie dwarsfluitles met de lessen voor jonge kinderen maakt mijn lespraktijk erg leuk. Het is belangrijk om muziek als spel te ervaren en dat zie je in deze cursussen goed terug.

Het maakt lesgeven een levendige en dynamische onderneming die ik met veel plezier uitvoer.

 

 

 

 

 

 

 

(C) copyright  Saskia Verhoek - KVKnr. 30261933